dimecres, 12 de gener del 2011

La CUP aconsegueix impulsar la creació d'horts urbans




hortLa Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha aconseguit posar sobre la taula el debat de l'impuls dels horts urbans aconseguint en alguns casos fer realitat la creació d'espais destinats al cultiu a l'interior de les ciutats.
La formació ha estès el debat a molts ajuntaments, però de moment les les viles on la CUP ha aconseguit que finalment el procés de creació d'horts urbans es dugui a terme han estat a Figueres i a Vilafranca del Penedès. Un debat que va acompanyat d'un llarg procés de sensibilització ciutadana i política.
Figueres
A Figueres ja s'ha fet la primera reunió de la comissió que està estudiant la possibilitat de tirar endavant un projecte d'horts urbans a la ciutat de Figueres. La proposta, que va començar a caminar gràcies a una iniciativa de la CUP que va ser aprovada per l'Ajuntament, s'ha de concretar definint la manera amb la que es gestionaran els horts i els espais concrets en els que es començaran a implantar. La CUP ha manifestat la seva esperança de que des de l'Ajuntament s'aprofiti amb valentia aquesta oportunitat  per incorporar els horts en la trama urbana i no se'ls relegui a ocupar espais allunyats.
 
La candidatura considera que cal treballar amb determinació per tal d'obrir un nou marc urbanístic molt més adequat a la situació econòmica actual i que tingui en compte les necessitats dels habitants de Figueres i no només les de les immobiliàries i les constructores. 
 

 
Vilafranca del Penedès
La CUP ha impulsat a Vilafranca el projecte de  creació d'una xarxa d'horts urbans a diverses zones verdes del municipi amb valor social afegit que s'aconseguiria confiant la cura dels horts a persones amb risc d'exclusió social com gent gran o discapacitats físics o psíquics. El projecte vilafranquí, però, va més enllà dels horts urbans i busca recuperar masies que es volen enderrocar o vinyes situades dins de polígons industrials. El projecte de la CUP preveu reconvertir vuit espais verds municipals en horts urbans, que conformen una superfície d'unes deu hectàrees tant al centre de la ciutat com a barris exteriors.
Segons la formació, els veïns de Melió Residencial han denunciat en diverses ocasions l'estat lamentable i de deixadesa que presenten els horts, fet que s'agreuja encara més, ja que just al costat s'hauria d'urbanitzar un espai com a parc infantil, promesa que en el seu moment l'Ajuntament va fer als veïns i que a dia d'avui no s'ha acomplert.
 
En aquest sentit, la CUP ha anat treballant per sensibilitzar tant la població com els diferents partits polítics del valor social i ecològic d'aquest projecte. Un procés que es podria veure culminat aquesta primavera. Per la CUP els horts urbans donen resposta a unes formes alternatives de consum i de producció agrícoles, basades en criteris de proximitat i de sostenibilitat ambiental.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada