dilluns, 2 de maig del 2016

L'adob orgànic que farà guanyar una guerra.

A Síria porten 5 anys de guerra amb 250.000 morts i més de la meitat de la població fugida de sa llar. Milers de milions de Dòlars han estat malbaratats en bombes. Un sol míssil Tomahawk arriba a valdre 1'5 milions https://es.wikipedia.org/wiki/BGM-109_Tomahawk.

Però cap guerra es guanya amb la panxa buida i la situació agrícola de la regió és comprensiblement devastadora: Camps sembrats de mines, pagesos executats, sequera i manca d'adobs, fan molt poc productiu qualsevol intent de plantació.

Ara, en Rojava ( Kurdistan sirià), hi ha un grup de bona gent que vol canviar aquesta situació. Encaixonats entre el turc-feixisme i l'integrisme brutal de l'Estat Islàmic, continuen lluitant per defensar la terra i l'ecologia, fent amb democràcia popular una revolució laica i feminista, que mereix tot el nostre suport.

Estan tirant endavant amb  l'organització d'un ambiciós crowdfunding en:

 Coopfundinghttps://coopfunding.net/es/campaigns/feed-the-revolution/ 
  
Els diners recollits aniran destinats a organitzar la recollida selectiva de la matèria orgànica i la construcció d'una planta de compostatge. Si Rojava aconsegueix tenir sobirania alimentària, podrà acollir els refugiats Sirians que Turquia bloqueja en la frontera, podent viure com a persones dignes altre volta. 

Ja sabem que els estats seguiran apostant per invertir els nostres impostos en la industria armamentística, enlloc de donar eines de pau. Però nosaltres podem solidaritzar-nos amb els habitants de Rojava fent aportacions en Euros o criptomonedes com els Bitcoins o els Faircoins... Prometen publicar un informe de despeses i del destí i els resultats de les inversions. De m oment, un primer vídeo on es veu l'espai triat i alguna explicació https://www.youtube.com/watch?v=Q6We6FV2bZk


2 comentaris:

  1. https://rojavaazadimadrid.wordpress.com/2016/12/29/cooperativas-y-comunas-la-tercer-via-de-rojava-en-el-conflicto-en-siria/

    ResponElimina
  2. https://floresendaraya.wordpress.com/2017/10/23/agricultura-y-soberania-alimentaria-en-siria/

    ResponElimina