dimecres, 23 d’abril del 2014

A l'estiu, tota cuca viu?

  La manca de fred hivernal d'enguany ha permès que bona part dels insectes que naturalment sucumbien en les glaçades, continuïn vius fins la primavera. Això implica un nombre més alt de densitat de lo habitual per aquestes dates, que tot indica que es mantindrà en  augment si les condicions meteorològiques continuen essent-lis favorables.
D'aquesta manera es tem que puguin arribar fàcilment a nivell de plaga tota mena de paràsits molestos i possibles vectors de transmissions de malalties.

Mosquits, puces, paparres i polls són cada volta més resistents als tractaments químics convencionals, dificultant encara més el seu control. Per això val la pena tenir en conte els mètodes ecològics per fer-lis front.
L'us de plantes aromàtiques és una mesura preventiva molt interessant: La citronel·la disgusta als mosquits, romaní, lavanda i menta els hi desagraden a les puces ....
També hi ha trampes casolanes per capturar mosquits, utilitzar sal per matar per  deshidratació les puces, asfíxiar amb terra de diatomees per els polls,  o una gota d'oli en el cap de la paparra....

La fauna auxiliar són els depredadors naturals que juguen al nostre bandol: Aranyes, granotes, libèl·lules,rat-penats, orenetes i sargantanes s'alimenten menjant plagues :-)

Per evitar afavorir la reproducció dels insectes indesitjats, és fonamental eliminar l'aigua acumulada en petits recipients on crien els mosquits i desbrossar verdises on paparres i puces tenen el reservori de població, desparasitar amb freqüència les mascotes i revisar la pell dels infants.

 Un parell d'enllaços interessants:

http://www.murcianatural.carm.es/c/document_library/get_file?uuid=401bc93d-c0a2-4ff8-8d3c-2912fffe9644&groupId=14

http://vidaverde.about.com/od/El-hogar-verde/tp/Control-Natural-De-Plagas-Domesticas-Cucarachas-Hormigas-Mosquitos.htm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada