dissabte, 20 de desembre del 2014

Ara que han passat 6 mesos....

En els horts socials de Vallbona, https://www.facebook.com=photoscollection ,fa una mica més de 6 mesos que plantàrem mongetes damunt la segona feixa fonda ( veureunhortalbalco.blogspot.com.es/2014/04/fent-una-feixa-fonda-en-dues-fases.) i encara no 6 mesos que enfonsàrem una bala de palla en el fons de la bassa-piscina (veure unhortalbalco.blogspot.com.es/2014/08/control-permacultural-del-creixement)

Curiosos i "desconfiats" de mena com som, volem veure per creure. Així que hem obert els "experiments" per tal de comprovar com evolucionaven:
 

La terra de la feixa fonda té un aspecte immillorable. La pinassa i els branquillons s'han compostat perfectament i queden els troncs més grossos i les branques gruixudes seguint el seu procés :-)


La palla enfonsada feia una pudoreta a putrefacció anaeròbica que ofenia lleument la pituïtària. Però després d'una quinzena de dies escorrent-se a sol i serena, encara l'hem reciclat per a fer multxing. En l'aigua no hi ha crescut cap alga, però té una tonalitat marronosa deguda als tanins alliberats.

Deixem les proves gràfiques que evidencien aquestes realitats empíriques a disposició de qui les vulgui aprofitar, però sense lucrar-se en cap altre moneda que no sigui els Faircoins http://vimeo.com/109907239#at=0

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada