dijous, 5 de febrer del 2015

L'hort social comunitari és una eina polivalent.

L'hort social comunitari de Vallbona d'Anoia ha publicat la memòria d'activitats dels darrers dos anys. El document evidencia la polivalència d'aquest equipament municipal. http://goo.gl/5Z0NPK

D'una banda, permet a les persones amb risc d'exclusió social que demanen ajut alimentari a l'ajuntament, aconseguir mitjançant el seu treball bona part del menjar que consumeixen les seves famílies. També els hi permet vendre una part de la seva collita i aconseguir uns mínims ingressos.

D'altre banda, el curs de permacultura que s'imparteix tots els Dilluns no festius, permet a tothom qui ho vulgui aprofundir en els seus coneixements agraris, bo i practicant diferents tècniques ecològiques.

Però a més, posa en producció camps abandonats, disminuint la càrrega de foc en cas d'incendi, embellint el paisatge i el paisanatge, millora la dieta dels usuaris i els hi permet fer exercici físic gaudint de l'aire lliure.

 També millora les opcions laborals dels alumnes, perquè adquireixen coneixements útils en jardineria, viverisme, horticultura, etc.http://soberaniaalimentaria.info/numeros-publicados/42-numero-20/201-la-agricultura-social

Conceptes tant de moda com la resiliència, la conscienciació ecològica i la sobirania alimentària s'hi materialitzen de forma visible, palpable i digerible. És un espai on l'esforç literalment fructifica i a l'hora, és un hàbitat humà ideal per a la socialització i l'oci no consumista.

Enllaç a la memòria  http://issuu.com/joanmarcatristan/docs/memoria_activitats-_joan_marca_tris


1 comentari:

  1. http://www.laspalmasgc.es/export/sites/laspalmasgc/.galleries/documentos-medio-ambiente/150311-MANUAL_HULPGC.pdf

    ResponElimina