dijous, 11 de maig del 2017

Caixes niu amb material de rebuig.

On està escrit que les caixes niu hagin de ser obligatoriament de fusta? Hi ha un munt d'altres opcions alternatives, bo i reciclant tot tipus de materials de rebuig, als que donem una segona vida. 

 En aquest cas concret, teníem un grapat de garrafes d'aigua usades en una obra i massa brutes com per a tornar a fer-se servir per usos de boca. A l'hora, una dotzena de sacs buits, que havien contingut morter, cal o argila.
 
 Les garrafes tenen diferents diàmetres d'orifici, de manera que espècies variades d'ocell, segons la mida, ocuparan els futurs nius. Tallem les garrafes de plàstic per la meitat i introduïm una part dins de l'altre. ens assegurem que no es pugui acumular aigua dins fent uns petits orificis en la part posterior. 
 
Ara que tenim l'estructura, cal aïllar-la termicament i de la pluja. Els sacs que tenen dues capes de paper i una de plàstic, són ideals per aquesta finalitat, sempre que n'acumulis suficients unes damunt de les altres, com les cebes. La nansa de la garrafa farà de reposador en l'entrada.
 
Ja sols ens cal fixar el conjunt entre les branques d'un arbre, amb una certa inclinació per tal que el cul quedi relativament aixecat respecte la horitzontal. També és important posar-lo a prou alçada per a que sigui un espai atractiu fer fer-hi niu....

1 comentari: